Soorten chape

Hoveniersbedrijf   februari 9, 2017   Reacties uitgeschakeld voor Soorten chape

soorten chape
Een ander woord voor chape is ondervloer of dekvloer. Het is eigenlijk een soort cementlaag. Op deze cementlaag wordt vervolgens de echte vloerbedekking gelegd, zoals tegels, vloerbedekking of laminaat. Een andere functie van chape is dat ze de isolatie niet te veel belasten. Het gewicht wat op hen komt, verspreidt de chape laag in uw woning. Hierdoor is het belangrijk dat u een goede chape hebt, maar wat is nu precies een goede chape?

Schuimbeton

Een vorm van Chape is schuimbeton. Dit is een vloeibare vorm. Een voordeel van schuimbeton is dat het makkelijk te verwerken is, zichzelf goed aanpast, licht materiaal is en naadloos alle hoeken en kanten van de ruimte opvult. Schuimbeton is niet erg geschikt als isolatiemateriaal, maar verder wel goedkoop. Het wordt gemaakt van een mengsel van cement- of mortelspecie en stabiel schuim. Hoewel het niet geschikt is om platte daken te vullen of onder de isolatieplaten te plaatsen, is het wel erg geschikt om gaten mee op te vullen. Ook wordt het vaak gebruikt om de pijpen onder uw woning weg te werken.

Vermiculiet

Vermiculiet is een minerale korrel. Deze korrel wordt gemengd in de chape. Net als schuimbeton is het erg geschikt om holle ruimtes op te vullen of brandgevoelige ruimtes zoals de schoorsteenpijpen. Er zitten vele voordelen aan verbonden. Zo is Vermiculiet bijvoorbeeld onbrandbaar en niet irriterend. Ook wordt het niet aangevreten door ongedierte en is het erg licht van gewicht. Voor isolatie is het ook een redelijk goede optie.

Pur

Pur chape is een erg isolerende chape. Het wordt gemaakt van Pur-grannulaten of Pur-korrels. Gespoten pur chape is niet cementgebonden. Het hecht wel erg goed aan de muren, leidingen en buizen en geschikt voor vloerisolatie. Ook droogt het snel. Gemiddeld is deze vorm van chape binnen 2 a 3 minuten gedroogd, kan het bijna op elke ondergrond geplaatst worden (als het stof en vetvrij is), gemakkelijk plaatsbaar en vochtwerend. Hierdoor komen er ook geen dampen en schimmels langs.

Polystyreen

Een andere vorm van isolatie chape is polystyreen. Dit wordt gemaakt van gerecycleerde polystyreen korrels. Deze korrels hebben een diameter van 2 tot 5 a 6 mm. Aangezien zand negatieve invloeden heeft op de isolatiewaarde, is het niet gemaakt van zand, maar water en cement. Voordelen van deze chape zijn dat het geluiddempend en onbrandbaar is. Verder is het ook erg licht en hoeft u minder belasting te betalen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem eens een kijkje op de website All-Chape. All-Chape bestaat uit een landelijk opererend netwerk op het gebied van chapewerken. De chape experts hebben ruime ervaring in het vakgebied en hanteren eerlijke tarieven.