Verlichting aanleggen in uw tuin

Hoveniersbedrijf   juli 8, 2016   Reacties uitgeschakeld voor Verlichting aanleggen in uw tuin

Tuin Verlichting
Een goede tuinverlichting heeft vele voordelen. Het pad naar de voordeur verlichten, een gezellige sfeer in de tuin zodat u wat langer buiten kunt blijven, inbrekers weghouden en ga zo maar door. Wat voor reden u ook heeft om tuinverlichting aan te schaffen, de meeste tuinverlichting kunt u gewoon zelf plaatsten. Toch is het soms een probleem om de tuinverlichting aan te brengen. Een probleem wat geen probleem hoeft te blijven.  Hier vindt u, dankzij Interlux Elektriciens, een aantal nuttige tips om uw tuinverlichting aan te brengen. Hierna kunt u het hele jaar door van uw tuin genieten.

Soorten tuinverlichting

Er zijn verschillende soorten tuinverlichting. Zo heeft u de keuze uit tuinverlichting met een bewegingssensor, zonsensor (die zichzelf overdag oplaat en wanneer hij niet meer in de zon staat aangaat), maar ook gewoon een 220/230 volt lamp aan de muur. Voor deze verlichting moet u echter wel dieper in uw eigen tuin graven dan de 12 volt lampen.

Led

Veel  experts raden de laatste tijd ledverlichting aan. Het kopen en aanbrengen van ledverlichting in uw tuin is dan misschien iets duurder dan andere verlichtingen, maar doordat het ook het meest duurzame en energiezuinige optie is, heeft u uw geld er zo weer uit.

Ik heb mijn verlichtingskeuze gemaakt. Hoe breng ik deze aan?

De aansluiting is een goede vraag. Met een paar stappen kunt u al genieten van uw eigen tuinverlichting.

  • Om te beginnen moet u beslissen waar u uw verlichting wenst te plaatsen. Eventueel kunt u een kleine plattegrond schetsen, zodat u een duidelijker beeld heeft over uw plaatsing. Kijk ook goed wat voor soort lamp het is. Een lamp met bewegingssensor kunt u niet te hoog plaatsen. Het zelfde geld voor een lamp met zonsensor. Die moet niet het grootste deel van de dag in schaduw staan.
  • Vervolgens kiest u aan de hand van de gekozen lampen de juiste transformator en kabels.
  • Heeft u de juiste waterdichte kabels en transformator gevonden? Plaats dan al uw lampen op de gewenste plaats in uw tuin.
  • Leg de hoofdkabel vanuit de transformator langs de geplaatste lampen. (In sommige gevallen moeten de kabels begraven worden. Bij 220/230 volt lampen ongeveer 50 cm diep, 12 volt mag minder diep.)
  • Sluit de waterdichte stekkers van de lampen aan op de hoofdkabel. Gebruik indien nodig een verlengkabel of kabelverdeler.
  • Steek de stekker van de transformator in een buitenstopcontact.