Zonneluifels: een beetje schaduw op uw terras en tuin

Hoveniersbedrijf   juli 29, 2016   Reacties uitgeschakeld voor Zonneluifels: een beetje schaduw op uw terras en tuin

Zonneluifel
In de zomer kan de temperatuur flink oplopen waardoor het buiten zitten in de zon niet meer zo comfortabel is. Juist op deze mooie zonnige dagen wil je kunnen genieten van je tuin en terras. Een zonneluifel biedt dat stukje schaduw waarin je kunt schuilen voor de brandende zon. Daarnaast brengt een zonneluifel ook nog een stukje sfeer voor op het terras, voor iedere smaak is er wel een passende kleur en ontwerp. Er zijn veel verschillende typen zonneluifels met ieder hun eigen voordelen en prijs. Hieronder, in samenwerking met MirBvba uit Antwerpen, een overzicht met de meest populaire soorten en een indicatie van de gemiddelde prijzen.

Knikarmscherm

Een van de meest gekozen zonneluifels is het knikarmscherm. Een knikarm zonnescherm wordt aan de gevel gemonteerd en rolt met behulp van twee armen die vooruit knikken horizontaal uit. De hoek van het scherm is verstelbaar zodat, waar de zon ook staat, je altijd schaduw hebt. Grenst het terras aan de gevel? Dan is deze optie ideaal. Een mooi voordeel is dat het zonnescherm ook zorgt voor schaduw over de ramen waardoor het binnen in huis ook koeler blijft. Een knikarmscherm is verkrijgbaar in verschillende groottes tot wel 10 meter breed en 4 meter diep. Voor een gemiddelde woning moet je rekenen op een prijs van €650 tot ruim €1000. Het monteren van het scherm wordt door een specialist gedaan, dit kost gemiddeld rond de €100 – €200.

Vrijstaande zonneluifel

Als het terras niet aan de woning grenst is een vrijstaande zonneluifel een goede optie. Deze luifel is onafhankelijk van de standplaats en dus heel flexibel. Hij wordt door twee of vier poten op de grond vastgezet waardoor het scherm op iedere plaats in de tuin kan worden geplaatst. Deze luifels kunnen oppervlaktes van meer dan 40 vierkante meter voorzien van schaduw. De prijs van een vrijstaande zonneluifel is sterk afhankelijk van het type en het formaat, beginnend bij een prijs van €1000.

Schaduwdoek

De laatste hippe trend op het gebied van zonneschermen is het schaduwdoek. Dit is een doek wat boven het terras of zwembad gespannen wordt en is verkrijgbaar in vele verschillende moderne vormen (bijvoorbeeld een driehoek). Een schaduwdoek kan bevestigd worden aan de gevel, maar ook aan bomen of palen in de tuin, wat zorgt voor een leuk speels effect. Het is mogelijk verschillende vormen met elkaar te combineren waardoor het schaduwdoek ook zeer geschikt is voor terrassen en tuinen met een bijzondere vorm. Voor de portemonnee is dit ook een leuke optie, een schaduwdoek is al verkrijgbaar vanaf €50 en is makkelijk zelf te monteren.