Soorten garagedeuren

Hoveniersbedrijf   maart 20, 2017   Reacties uitgeschakeld voor Soorten garagedeuren

soorten garagedeuren

Een kantelpoort of een rolpoort voor een goede afsluiting van uw garage?

Garagedeuren zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Naast standaardmodellen kunt u er ook voor kiezen om een garagedeur op maat te laten maken. Zo zorgt u ervoor dat de garagedeur naast een functionele afsluiting van de garage ook een aanwinst is voor uw woning. Door het design en de kleur aan te passen op de deuren en ramen van uw huis zal de garagedeur een extra dimensie toevoegen aan de uitstraling van uw woning. Wanneer u hebt besloten om een garagedeur aan te schaffen kunt u kiezen uit een kantelpoort of sectionaalpoort/rolpoort? Elk heeft zo zijn voordelen en nadelen. Welke bij uw garage past is afhankelijk van voorkeur, budget en functionaliteit.

De degelijke kantelpoort

Kantelpoorten worden al vele jaren gebruikt om garages af te sluiten. Deze poorten zorgen ervoor dat uw spullen veilig worden opgeborgen en de poort kan door een kleine inspanning geopend worden. De meeste kantelpoorten bestaan uit een grote plaat die door een veer naar boven gekanteld worden. De poort kan dan horizontaal tegen het plafond van de garage geschoven worden. Een kantelpoort is een goede keuze wanneer u een degelijke deur voor uw garage wilt hebben maar daar niet te veel in wilt investeren. Deze deuren zijn geschikt voor zowel een garage aan huis maar ook als een veilige afsluiting voor bijvoorbeeld aparte garageboxen. Doordat er verschillende ventilatiegaten in het deurblad gezet kunnen worden, kunnen uw spullen in een veilige omgeving opgeborgen worden.

Een loopdeur en andere extra’s

Vroeger was een kantelpoort vaak een onhandig ding, maar tegenwoordig worden kantelpoorten uitgerust met allerlei extra’s en beveiligingen. Zo kunnen er allerlei extra functies geleverd worden waarmee u de kantelpoort kunt uitbreiden. Bijvoorbeeld voor extra gemak kan een kantelpoort uitgebreid worden met een handzender. De auto hoeft u dan niet meer uit te komen om de poort te openen. Ook kunt u een kantelpoort uitbreiden met een loopdeur. Dit is erg handig wanneer u vaker in de garage moet zijn en geen zin hebt om de hele poort te openen.

Sectionaalpoorten besparen ruimte

Naast een kantelpoort kunt u er ook voor kiezen om een sectionaalpoort te gebruiken om uw garage af te sluiten. Deze rolpoorten openen verticaal naar boven. Sectionaalpoorten zorgen ervoor dat er veel ruimte overblijft in uw garage. Om de auto in de garage te parkeren kunt u rijden tot direct voor de poort. De deur opent zich als een rolpoort. Dit heeft als voordeel dat er meer plaats overblijft in de garage en dat de doorrijruimte vrij blijft. Een ander voordeel is dat sectionaalpoorten altijd wel passen als garagepoort. Of de garagedeur nu rechthoekig, afgeschuind of een boog heeft. Daarnaast kunnen sectionaalpoorten op maat gemaakt worden. Hierdoor zijn dit soort poorten zeer geschikt om te gebruiken bij renovatieprojecten. Dit soort poorten kunt u zowel manueel bedienen als met een aandrijving kopen.

De zijdelingse rolpoort

Naast een gewone sectionaalpoort bestaat er ook een zijdelingse sectionale poort. Het voordeel van deze variant is dat er onder het plafond de gehele ruimte overblijft omdat de deur langs een zijkant zich opent. Een zijdelingse poort kan bijvoorbeeld bij een garage met een schuin dak uitkomst bieden. Een ander voordeel van een zijdelingse sectionaalpoort is dat de loopdeurfunctie vaak standaard is. Zo kunt u altijd makkelijk de garage in.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Via de website Akrol.nl vergelijkt u vrijblijvend offertes voor garagedeuren, hekwerken en dakkapellen.